Макуха соєва

Такий продукт як макуха соєва отримується шляхом переробки соєвих бобів. При цьому, використовується метод екструдування та пресування, в результаті виходить продукт з високим вмістом білків, мінеральних речовин та мікроелементів, таких як кальцій, залізо, фосфор, марганець та цинк.

За допомогою використання соєвої макухи в птахівництві і тваринництві можна досягти високих показників відгодівлі при низькій собівартості продукції.

Для визначення кормової цінності соєвої макухи враховуються такі показниками:

  • висока енергетична цінність,
  • засвоюваність,
  • повний набір незамінних амінокислот,
  • високий вміст білка,
  • наявність залишкової кількості жиру.

 

Фізико-хімічні показники Показники макухи по ДСТУ 27149: 95 Фактичне значення нашої продукції
Масова частка сирого протеїну в перерахунку на АСВ, %, не менше 42,5 42,5-44,5
Масова частка сирої клітковини в знежиреному продукті в перерахунку на АСВ, %, не більше 7,0 6,5
Масова частка вологи і летких речовин, %, не більше 7,0 – 10,0 7,5 – 8,5
Масова частка сирого жиру в перерахунку на АСВ, %,
не більше
8,0 6,0 – 7,0
Активність уреази 0,1-0,3 0,15

 

Порівняльні характеристики основних параметрів соєвої макухи

Основні переваги використання соєвої макухи:

  • Збільшення приросту живої маси свиней і курей-бройлерів на 25-30%;
  • Збільшення несучость курей-несучок на 25-30%;
  • Зниження загальних витрат кормів на одиницю продукції;
  • Поліпшення споживання і усвоєння кормів.